onsdag 28. oktober 2009

Middag med kyllingkjøttdeig



Her på bruket har vi alltid kjøttdeig av kylling i fryseren, og av den lages det mye godt.
I dag skal jeg komme med et par tips på kjøttbolle/kake varianter. Og her er det bare fantasien og hva du har i kjøleskapet som setter grenser. Denne magre typen kjøttdeig trenger litt hjelp av tilsatte smaker - så vær raus. Ikke spar på noe.
Kjør på - smak dem frem... det er faktisk utrolig tilfredsstillende å lage slik mat!



Variant 1: "Kathrines biff àla Lindstrøm"

Til 4 "biffer" trenger du:

500 gram deig
Rødløk
Sylteagurk
Rødbeter
1 egg
Litt potetmel
salt/pepper
Muskatnøtt

Ha kjøttdeigen i en bolle og knekk over 1 egg. Finhakk løk og blank den lett i en panne, for å fjerne den rå løksmaken litt.
Hakk også rødbeter og sylteagurken veldig fin og bland i deigen. Jeg bruker ca 10 biter av hver.
Bruk 1 ss med potetmel.. eller hvetemel. Begge deler funker.
Salte og pepre godt - og riv til slutt over litt muskatnøtt.
Når røren er ferdig rørt sammen, steker du 4 like store biffer. De kan gjerne være firkantede.. og ganske tykke. Brun dem godt på hver side, og etterstek dem i ovnen på 200 grader i 8-10 min.
Serveres gjerne på brød, som en burger....eller med poteter og en kald rømmedressing av noe slag.




Variant 2: "Tapasboller med surprise"

500 g kyllingkjøttdeig
Hvitløk
Rødløk
Chili
fetaost (hvis du liker det..)
Salt/pepper
Frisk hakket basilikum og noen blader persille
1 egg
1 ss potetmel (eller hvetemel/maisena)

Fres lett på hakketløk og hvitløk. Bland egget, løk, hvitløk, chili (etter eget ønske) og de friske urtene med deigen. Liker du fetaost, kan du hakke denne veldig fint og blande inn helt til slutt. Salte og pepre godt.
Lag små boller, og brun dem lett i panna.
Lag gjerne en spicy tomatsaus og ha de halvstekte bollene oppi. Da blir de saftige og fine.
Enkel tomatsaus lager du ved å frese løk, chili, hvitløk og 1 laubærblad i en kjele. Deretter tilsetter do en boks hakkede tomater. Kan gjerne småputre en stund. Smak til med salt, pepper og SUKKER. Viktig. Hakk frisk basilikum og ha over mot slutten av koketiden. Tørkede urter fungerer også.



Variant 3: "Asiatisk crunch"

500 g kyllingkjøttdeig
Vårløk
Hvitløk
Chili
Koriander frisk
Limeskall -saft
Ingefær
Salt/pepper
cashewnøtter
1 egg

Behandle løk og hvitløk på samme måte som i de andre 2 oppskriftene, før de blandes med deigen. Hakk opp ønsket mengde chili og koriander å bland i. Riv skallet av 1 lime(bare det grønne) og ha også saften av 1/2 lime i bollen. Riv også en bit ingefær og ha i , sammen med egget. Cashewnøttene skal ikke bli dominerende, så finhakk en liten mengde og bland sammen deigen godt. Gjerne med rene hender.
Salte og pepre skikkelig.
Stek bollene i panne, for så å ettersteke dm i 10 min i ovnen. 200 grader.
Disse er gode å bare knaske på.... eller servere til ris..... kanskje med en eller annen asiatisk inspirert saus til...




Ha en fortsatt fin ettermiddag - og god middag, når den tid kommer! :)





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar